onsdag 13. februar 2019

Erik Lauritsen delte sine knipleferdigheter

I Smaalenenes Avis skrev journalist Gerd Inger Ericson om tusenkunstneren fra Hobøl for 4 år siden. Han har vokst opp med håndarbeid av forskjellige slag - brodering og strikking. Han er også en trekunstner som skapte mange fine løvsagarbeider og tredimensjonale puslespill. Kniplinger begynte han med en gang på 1980-tallet. Da han hadde tilegnet seg ferdigheter med pinnene, ble han etterspurt til å vise hvordan dette håndverket var.
For vel 20 år siden var Erik Lauritsen med på en temadag om knipling som Vevrosa arrangerte hos Lannem i Rakkestad. Han ble inspiratoren til ekteparet Bensø som fikk lyst til å lære kniplekunsten. Erik hjalp dem i gang med knipleutstyr og anbefaling av lærebok.
Høsten 1999 startet Børge og Ingunn Bensø opp Knipleklubb i Indre Østfold Husflidslag. Siden den gang har 42 medlemmer vært med i kortere eller lengre tid. Vi har hjulpet hverandre og hatt besøk av lærere som har ført oss videre inn i knipleverden.
Vi hadde sett fram til besøk av Erik under 20 årsjubileet, men han døde brått i slutten av januar. Vi er takknemlige for at han skapte interesse for kniplinger så flere kan føre kunsten videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar